Kebab


WP_20160311_034


Kebab. Melkein vesi herahtaa kielelle jo sanoessa tuon taikasanan.
Onhan se pizzerioissa (joissa tekevät itse) hyvää, mutta hintaahan annoksilla on. Tykkään tehdä itse edullisempia versioita, joten tämäkin piti testata. Testaamisesta tosin on jo pari vuotta aikaa ja ohjeet ovat vaihtuneet matkalla muutaman kerran :D Tykästyin joskus vuosi sitten kotiruokaa rakkaudella (nykyiseltä nimeltään liemikuutio)-blogin ohjeeseen. Sillä tulee hyvä peruskebab josta voi sitten alkaa muuntelemaan mieleisekseen. Kirjoitan tähän alle oman muunnelmani, mutta suosittelen lähtemään varovaisesti liikkeelle maustamisen suhteen ettei mene överiksi.

HUOM! Kebabin tekeminen aloitetaan jo herkuttelupäivää edeltävänä päivänä. Lihan siivutus on helppoa, kun kebab on saanut levätä jääkaapissa yön yli :)



Kebab

Tarvitset:


1400 g jauhelihaa (käytän itse sika-nautaa, lidlistä saa edullisesti!)
50 g aromisuolaa
muutamia reiluja rouhaisuja mustapippuria myllystä
2-2,5 tl paprikajauhetta
0.5-1 tl valkosipulijauhetta

grillimaustetta seuraavana päivänä kebablastujen maustamiseen paiston yhteydessä



1. Ennen aloittamista anna jauhelihan olla huoneenlämmössä puoli tuntia tai vaikka enemmänkin. Massa rikkoontuu helpommin huoneenlämpöisenä. Vaivaa massa yleiskoneella erittäin hienoksi. Mausta samalla.

2. Muotoile massa pötköksi ja rullaa erittäin tiukasti ensin leivinpaperiin, jonka jälkeen paketti rullataan vielä folioon. Tökkää pakettiin alapuolelle haarukalla muutama reikä, jotta ylimääräinen rasva pääsee paketista ulos.

3. Paista uunissa 120c noin 3 tuntia. Anna lihan jäähtyä rauhassa ja siirrä sitten jääkaappiin yöksi. Siivuttaminen on huomattavasti helpompaa seuraavana päivänä. Itse olen siivuttanut jollakin pienellä terävällä veitsellä, hyvin onnistuu kuten postauksen kuvasta voi päätellä :)

4. Kun kebab on siivutettu, paista sopiva määrä annosta kohden pannulla pienessä määrässä öljyä ja mausta grillimausteella. Tästä määrästä tulee aika paljon kebabia, voit halutessasi pakastaa kebablastuja annospusseissa. Näppärä myöhemmin napata käyttöön :)



Kebab Kebab Reviewed by Kirsi on 13.10 Rating: 5

2 kommenttia:

Iskedar kebab – kotiruokaakirsintapaan kirjoitti...

[…] https://kotiruokaakirsintapaan.wordpress.com/2016/04/06/kebab/ […]

Kebab-valkosipulikermaperunat – kotiruokaakirsintapaan kirjoitti...

[…] keskikokoista yleisperunaa 300 g kebabia siivuina (ohje löytyy täältä isompaan satsiin: https://kotiruokaakirsintapaan.wordpress.com/2016/04/06/kebab/ ) 1 sipuli 5 + 3 valkosipulinkynttä (5 itse ruoan joukkoon ja kolme pannulla perunoita maustaessa) […]

Sisällön tarjoaa Blogger.