Herkkusienikeitto



Talvi on keittojen aikaa. Sipulikeitto lämmittää mukavasti sisintä, kasvissosekeitot ovat mainio eväs joka ei väsytä liiallisilla hiilihydraateilla. Ja onhan näitä monta muutakin. Herkkusienikeitto sopii sekä alkuruoaksi että pääruokana tarjottavaksi. Annoskoko vain muuttuu :) Jos nyt et sattunut ahkerasti sienestämään syksyllä, niin kaupoista löytyy edullisesti herkkusieniä joista saa tehtyä maistuvia ruokia :)




Herkkusienikeitto

Riittoisuus:
neljälle pääruokana


Tarvitset:


2 pkt herkkusieniä (à 250g)
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
0.5 L vettä
1 kpl kasvisfondi
1 dl kuohukermaa

suolaa
mustapippuria
(aromisuolaa)


voita paistamiseen



1. Harjaa sieniveitsen harjapäällä herkkusienistä epäpuhtaudet pois. Siivuta sienet suht paksuiksi viipaleiksi. Pilko sipuli ja valkosipulinkynnet hienoksi hakkeeksi.

2. Liuota kasvisfondi erillisessä kattilassa kuumaan veteen.

3. Paista sieniviipaleita pannulla voissa sen aikaa, että saavat väriä. Lisää joukkoon sipulihake ja kuulota hetki. Lisää viimeisenä valkosipulihake joukkoon ja pyörittele hetki pannulla. Mausta ripauksella aromisuolaa ja mustapippurilla.

4. Lisää sienien joukkoon vehnäjauhot ja pyörittele kauttaaltaan. Lisää kasvisliemi sekaan ja anna muhia kymmenisen minuuttia. Aloita sienien hautuessa seuraava vaihe!

5. Vaahdota kuohukerma hennosti, ei kovaksi vaahdoksi. Kun sienet ovat muhineet mainitun ajan, lisää joukkoon kerma. Mausta vielä keittoa tarpeen mukaan. Tarjoa heti.

Herkkusienikeitto Herkkusienikeitto Reviewed by Kirsi on 17.47 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.