Munakokkeli



Viikonloppuaamut ovat ihania. Ei ole kiire minnekään, joten voi panostaa aamiaiseen. Munakokkeli on loistava tapa hävittää kananmunia. Tähän päädynkin aika usein kananmunien päiväysten lähestyessä. On tärkeää muistaa, että miedolla lämmöllä kypsytys ja hento pannun heiluttelu ovat avaintekijöitä onnistuneeseen mehevään munakokkeliin. Tarvittaessa voi vähän puuhaarukalla "nostella" seosta pannun keskustaa kohti. Kokkelin kaveriksi paistoin Kariniemen kananpojan nakkeja, toimiva yhdistelmä :) Tämän ohjeen nappasin joskus kauan sitten mtv:n sivulta, ei ole tarvinnut vaihtaa, kun hyvää tulee :)




Munakokkeli

Riittoisuus:


2 isoa annosta



Tarvitset:


4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippurijauhetta


nokare voita




1. Aseta levy lämpeämään (1-6 asteikolla olevalla levyllä käytin 3:sta) ja sekoita munakokkelin ainekset kulhossa hennolti keskenään puuhaarukalla.

2. Lisää rasva pannulle levittäen se kauttaaltaan. Kaada munakokkeliseos pannulle.

3. Heiluttele pannua varovasta seoksen kypsymisen aikana, älä sekoittele kunnolla. Tarvittaessa voit avustaa kokkelin kypsymistä puuhaarukalla siirrellen. Kun seos on hyytynyt ja kiiltäväpintainen, nosta pannu pois levyltä. Tarjoile heti.


Munakokkeli Munakokkeli Reviewed by Kirsi on 11.08 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.