Valkosipulipatonki



Tein juhannusta varten reippaasti tonnikalatahnaa ja siihenhän tarvitsi jotain kaveriksi :)
Kummoisia aineksia kotona ei ollut, joten päädyin patonkeihin jotka eivät vaadi ihmeitä.
Valkosipulia sattui olemaan jäljellä, joten hyödynsin ne näihin :)



Valkosipulipatongit 2 kpl


Tarvitset:



2 ½ dl 42 asteista vettä
7 g kuivahiivaa (tai 20g tuorehiivaa)
1 tl suolaa
kunnon luraus öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja



Täyte:


puolikas valkosipuli hienoksi hakattuna
noin 3 rkl öljyä




1. Sekoita hiiva, suola ja öljy lämpimään veteen. Lisää jauhoja vähitellen vispilällä sekoittaen.
   Alusta taikina loppuun käsin.

2. Siirrä taikina kohoamaan vesihauteeseen pyyhkeen alle noin puoleksi tunniksi. Tee tässä vaiheessa valmiiksi täyte kuorimalla valkosipulinkynnet ja hakkaamalla hienoksi. Sekoita öljyyn.

3. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli ne suorakulmion muotoisiksi levyiksi. Levitä valkosipulitäyte molemmille levyille ja kääri pituussuunnassa rullalle.

4. Siirrä patongit uunipellille ja tee niihin vinottain viiltoja parin - kolmen senttimetrin välein. Suojaa pyyhkeellä ja laita kohoamaan vedottomaan paikkaan (esim uuniin joka ei ole päällä).

5. Voitele kohonneet patongit vedellä ja laita lisäksi uunin pohjalle vettä (vaikka uunivuokaan) saadaksesi vesihöyryä rapeuttamaan patongin kuoren. Paista patonkeja 250 asteessa uunin keskitasolla 15 minuuttia. tarjoile hieman jäähtyneenä.


HUOM!

Tuorehiivaa käyttäessä veden ei tule olla yhtä lämmintä kuin kuivahiivan kanssa.



Valkosipulipatonki Valkosipulipatonki Reviewed by Kirsi on 21.20 Rating: 5

Ei kommentteja:

Sisällön tarjoaa Blogger.